Top 7 alimente care te ajuta sa te concentrezi

De cate ori nu ti s-a intamplat sa te trezesti la birou cu impresia ca nu te mai poti concentra si creierul tau refuza sa mai primeasca orice fel de comanda? Potrivit unui studiu citat de Huffingtonpost, ca sa ramai concentrat asupra lucrurilor pe care le faci este nevoie sa iei o pauza si sa mananci anumite alimente care sa te umple de energie si sa iti imbunatateasca memoria si concentrarea.

Iata mai jos un top cu 7 alimente care te ajuta sa te concentrezi, indiferent daca citesti o carte, faci contabilitate, scrii romane sau, pur si simplu, te joci pe calculator.

1.
Avocado este recunoscut deja ca un fruct minune, plin de fibre si grasimi monosaturate, acestea din urma avand calitatea de a inlesni comunicarea intre celulele din creier. Fructul de avocado mai contine vitaminele C, B3 si B6, plus potasiu si cupru, care sunt importante extrem de importante pentru energia organismului nostru.

2.
Iaurtul este o combinatie fericita de proteine si calciu, care te fac sa te concentrezi mai bine. Studiile au aratat ca aminoacidul tyrosin din iaurt produce dopamina si noradrenalina, numai bune pentru energia ta de peste zi. Iaurtul mai contine vitaminele B12, B5, B2, dar si fosfor si iod.

3.
Bananele sunt bogate in potasiu, magneziu, vitamina C si fibre, plus de asta contin si vitamina B6, care faciliteaza producerea de serotonina si dopamina, excelente pentru concentrare. Nu trebuie uitat faptul ca bananele scad colesterolul.

4.
Ceaiul te ajuta sa gandesti mai limpede, mai ales cand vine vorba de ceai verde si ceai negru. Studiile au aratat ca ceaiul cu cafeina este o combinatie care trezeste creierul din amorteala. Nu trebuie neglijat nici faptul ca ceaiul, indiferent daca e negru, alb, verde sau de ghimbir, este bogat in antioxidanti care incetinesc procesul de imbatranire.

5.
Salata verde si orice alte frunze comestibile reprezinta sanatate curata, atat pentru creier, cat si pentru intreg organismul. Salatele verzi, spanacul si alte frunze pe care le mancam sunt pline de antioxidanti si vitaminele. Studiile neurologice au demonstrat ca persoanele care mananca in fiecare zi salata verde reusesc sa se concentreze mai bine.

6.
Ouale contin noua aminoacizi importanti pentru creierul tau, dar si luteina, necesara pentru memorie si functiile cognitive. Studiile au aratat ca persoanele care au un nivel crescut de luteina sunt mult mai capabile sa proceseze rapid informatii, fata de cele care au un nivel scazut din aceasta substanta.

7.
Somonul, pe langa gustul delicios pe care il are, se poate mandri si cu alte proprietati. Creierul tau are nevoie de Omega 3, care se gaseste din plin in somon. Despre Omega 3 cu totii stim ca te tine departe de Alzheimer, previne aparitia artritei si reduce tensiunea. 

Tags:
alimente pentru memorie
alimente pentru concentrare
banane
avocado
iaurt
ceai
omega 3
somon
antioxidanti
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare